ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το παιδαγωγικό Πρόγραμμα εμπλουτίζεται και συμπληρώνεται με πολλές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και επισκέψεις που οργανώνει το abc Nursery School, με στόχο την κοινωνικοποίηση του παιδιού και την ευαισθητοποίησή του στις τέχνες και τον πολιτισμό. Τα παιδάκια πηγαίνουν στο θέατρο αλλά και τα ίδια παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις, όπως αυτή στο τέλος της χρονιάς ( Graduation Day ), όπου έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τα ταλέντα τους και τις ικανότητες που απέκτησαν από τα μαθήματα δραματοποίησης και μουσικοκινητικής που έκαναν στο Σταθμό. Η δραματοποίηση (θεατρικό παιγνίδι) περιλαμβάνει τεχνικές έκφρασης αλλά κυρίως στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη φαντασία. Το παιδί έρχεται κοντά στη διαδικασία της δημιουργίας, μαθαίνει να επινοεί ταυτόχρονα τι θα πεί και πως θα το κάνει. Το θεατρικό παιγνίδι βοηθάει το παιδί να αποκτήσει έλεγχο του σώματός του, καλλιέργεια του λόγου του και βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας.Η μουσικοκινητική αγωγή στοχεύει στη κατανόηση της μουσικής μέσω κινητικών δραστηριοτήτων. Μουσικά παιγνίδια συνοδευόμενα από αντίστοιχη κίνηση βοηθούν το παιδί να καταλάβει και να διαχωρίζει διαφορετικούς ήχους, ρυθμούς, χρονικές διάρκειες. Συμμετέχει ενεργά σε παιγνίδια σιωπής και ακοής, παιγνιδίζει με τους στίχους και τους ρυθμούς τραγουδιών, μαθαίνει να προσανατολίζεται στο χώρο. Διδάσκεται παραδοσιακούς χορούς και μαζί με τα βήματα του χορού μαθαίνει απλά στοιχεία ελληνικής ιστορίας και παραδοσιακά έθιμα. Κάνει ρυθμική γυμναστική για να αποκτήσει ελαστικό σώμα, σωστή αναπνοή, στέρεο μυικό σύστημα, σωστή στάση του σώματός του.Τα παιδάκια επισκέπτονται μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, στα πλαίσια της δουλειάς που γίνεται στο Σταθμό για μύησή τους στις εικαστικές τέχνες. Επισκέπτονται το πατητήρι την εποχή του τρύγου, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το μουσείο φυσικής ιστορίας κ.ά. όπου οι ειδικοί τους εξηγούν και τους δείχνουν, απαντούν στις ερωτήσεις τους, ενθαρρύνουν το ενδιαφέρον τους.Οργανώνουν στο Σταθμό μικρές γιορτές και παραστάσεις κατά τις εθνικές γιορτές και επετείους (Χριστούγεννα, Πάσχα, 25 Μαρτίου κλπ ) κάνουν εκλογές και επιλέγουν τους 'εκπροσώπους' τους.Αλλά και για τους Γονείς φροντίζει ο Σταθμός οι οποίοι, πέραν της καθημερινής γραπτής ενημέρωσης που έχουν, καλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις Συγκεντρώσεις Γονέων και λαμβάνουν γνώση για την πορεία και εξέλιξη του παιδιού τους. Με αφορμή δε την τακτική παρακολούθηση των παιδιών από τον Παιδίατρο, τον Παιδοψυχολόγο και τον Παιδοδοντίατρο που συνεργάζονται με τον Σταθμό, οι Γονείς προσκαλούνται σε Συμβουλευτικές Συγκεντρώσεις όπου ενημερώνονται και συζητούν θέματα που τυχόν τους απασχολούν και συμβουλεύονται από τους ειδικούς αυτούς επιστήμονες ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίζουν από το σπίτι το παιδί τους στα πρώτα σημαντικά βήματα της ζωής του.

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς ο κύκλος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του abc Nursery School ολοκληρώνεται:

  • με τις γυμναστικές επιδείξεις των παιδιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου, όπου τα παιδιά έχουν την χαρά να δείξουν στους γονείς τους την πρόοδό τους στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του τένις κ.α. καθώς και στους παραδοσιακούς χορούς και τη ρυθμική γυμναστική.
  • με την επίδειξη των κολυμβητικών τους ικανοτήτων στην πισίνα του σχολείου.
  • με την κορυφαία εκδήλωση της Graduation Day όπου όλα τα παιδιά παρουσιάζουν με επιτυχία ένα θεατρικό έργο καθώς και ένα χαριτωμένο αγγλόφωνο σκετς.
Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά δίνουν ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο ενώ οι Απόφοιτοι περήφανοι ¨με το πρώτο τους δίπλωμα¨ στα χέρια προχωρούν πανέτοιμοι με σταθερά βήματα για την νέα τους σχολική ζωή στο Δημοτικό σχολείο.